Dit is het enige echt vette aan Back to the Future Day: een zelfrijdende DeLorean

Aangezien het hele internet al aan het kijken is welke voorspellingen uit Back to the Future II voor 21 oktober 2015 zijn uitgekomen, wilden wij het gewoon even overslaan. Totdat we dit zagen. Een groep onderzoekers van de universiteit Stanford heeft in het diepste geheim gewerkt aan een zelfrijdende versie van de DeLorean, de beroemde auto uit de film. Hij is verdoemd naar hoofdpersoon Marty McFly, al staat Marty officieel voor ‘Multiple Actuator Research Test’.

De auto is niet alleen een gimmick, maar de onderzoekers willen er ook serieus dingen mee testen. Zo is het zelfrijdende systeem zo gebouwd dat hij extreem goed is in driften. Hiermee kan worden gekeken hoe autonome voertuigen omgaan met het controleren van een voertuig in slip- en driftsituaties, die natuurlijk voor kunnen komen als ze deelnemen aan het verkeer. De onderzoekers vertellen hier uitgebreid in een interview met Wired.

Om het helemaal af te maken is de auto trouwens volledige elektrisch. Het enige wat hij niet kan is tijdreizen. Misschien is dat een mooie volgende uitdaging voor de onderzoekers.