Dit is de virtual reality-webbrowser voor de Samsung Gear VR

Gear VR browser start

Samsung heeft als één van de eersten een volwaardige VR-bril op de markt gebracht, waar nu langzaamaan steeds meer software voor verschijnt. Het meest essentiële was er alleen nog niet op te gebruiken, maar daar heeft Samsung inmiddels verandering in gebracht. Het is nu namelijk mogelijk om een volwaardige webbrowser met de Gear VR te gebruiken. Met deze browser zweven de tabbladen van websites om je heen.

Door naar het juiste tabblad te kijken wordt deze uitvergroot. Je activeert knoppen door simpelweg naar ze te kijken, zodat je op geen enkel moment je handen nodig hebt. Je kunt op vergelijkbare wijze een link intikken, maar er is ook stemherkenning om mee over het internet te browsen. Je kunt bladwijzers uit andere browsers in deze VR-app importeren.

Gear VR webbrowser

Een leuke manier om het internet te navigeren, maar verwacht nog geen haarscherpe beelden: een VR-bril als de Gear VR is immers net wat onscherper dan een smartphone-scherm van veraf. Ik vraag me sowieso een beetje af hoe lang iemand in virtual reality zou willen browsen. Het is echter een goed voorbeeld van hoe we misschien wel in de toekomst over het internet heen springen, als VR-beeldschermen iets scherper zijn.