Dit is wat we tot nu toe weten over The Crown seizoen 5

The Crown

Liefhebbers van het Britse koningshuis zaten hier al een behoorlijke tijd te wachten op ook maar een kleine glimp van het nieuwe seizoen van de Netflix-serie The Crown. En nu is het eindelijk zo ver, want Netflix zelf heeft een paar foto’s naar buiten gebracht. Dit is wat we tot nu toe weten over het nieuwe seizoen.

Nóg een seizoen

Hoewel het vrij duidelijk was dat seizoen vijf dan toch écht het laatste seizoen zou worden, hebben we goed nieuws. Want er komt toch nog een zesde seizoen aan! Peter Morgan zegt daarover: “Toen we gingen praten over het vijfde seizoen werd al snel duidelijk dat we, om recht te doen aan de rijkheid en complexiteit van het verhaal, terug moesten naar het originele plan om zes seizoenen te maken.” Daarbij wil hij wel duidelijk maken dat seizoen 6 niet dichterbij het heden komt, maar dat ze op die manier meer ruimte hebben om het hele verhaal te vertellen.”

Nieuwe cast

Zoals verwacht, hebben de laatste twee seizoenen weer een andere cast. Elizabeth Debicki zal Prinses Diana spelen. En Demonic West, bekend van The Affair, speelt Prins Charles.

Imelda Staunton kruipt in de rol van Queen Elizabeth. Prins Philip zal gespeeld worden door Jonathan Pryce.

Lesley Manville zal Prinses Margaret spelen in dit vijfde seizoen van The Crown en daar is ze zelf ontzettend blij om. In een statement zei ze: “Ik kan niet gelukkiger zijn met deze rol. Ik krijg het stokje doorgegeven van twee formidabele actrices en ik wil hun niet teleurstellen. Daarnaast kan het niet anders dan compleet geweldig zijn om zussen te spelen met mijn geliefde vriendin Imelda Staunton.”

Beeld: Netflix