Dit kun je dit weekend verwachten op gamesbeurs E3

Gamesfans opgelet: E3 staat voor de deur. En dat betekent dat er weer vele aankondigingen komen dit weekend. Onder meer EA, Microsoft en Bethesda maken hun opwachting. Dit is wat je dit weekend kunt verwachten.

Electronic Arts

Electronic Arts mag het evenement morgen om 11 uur ’s ochtends (8 uur ’s avonds onze tijd) aftrappen; Waarschijnlijk zien we dan meer van Anthem en Battlefield V. Verder kun je er van uit gaan dat er diverse sportspelletjes aangekondigd kunnen worden, waaronder FIFA 19. En er zijn geruchten over een nieuw Star Wars-spel.

Voor de wat meer casual gamers is er ook goed nieuws: er komt een onthulling van De Sims 4. Waarschijnlijk gaat het om een versie voor de Nintendo Switch.

De presentatie van EA kun je live bekijken via Twitch en YouTube.

Microsoft

Microsoft verschijnt zondag om 1 uur (10 uur ’s avonds onze tijd) op het podium. Waarschijnlijk krijgen we een nieuwe game in de Halo-serie te zien, die waarschijnlijk Halo: Infinity gaat heten. Verder worden er waarschijlijk beelden van Crackdown 3, Forza Horizon 4 en Ori and the Will of the Wisp getoond.

Ook zijn er nog geruchten over Gears of War-spellen, dus mogelijk zien we daar ook nog wat van. Verder lijkt het er op dat er gewerkt wordt aan een nieuwe Fable-game, maar het is nog maar de vraag of ze al ver genoeg zijn voor een aankondiging.

De presentatie van Microsoft kun je live bekijken via Twitch en YouTube.

Bethesda

De volgende is Bethesda, die om 03.30 uur ’s nachts (onze tijd) op het podium aantreedt. Hier krijgen we beelden van Fallout: 76 te zien, waar al teasers voor zijn verschenen. Verder is een uitbreiding van Prey al zo goed als aangekondigd, dus ook daar zullen we wel wat van zien.

Verder is het nog even de vraag wat er precies getoond wordt. Er zijn geruchten over Doom 2, een uitbreiding voor Wolfenstein II: The New Colossus en Evil Within 2.

De presentatie is live te bekijken via Twitch en YouTube.

Square Enix

Square Enix verschijnt maandag om 7 uur ’s avonds (onze tijd) op het podium. Waarschijnlijk zien we hier Shadow of the Tomb Raider, Kingdom Hearts III en de aankomende uitbreidingen voor Final Fantasy XV.

Ook zijn er geruchten over een Avengers-spel. Verder zijn er nog geruchten over Just Cause 4 en Life is Strange 2. De grote vraag is: wat krijgen we allemaal te zien.

Deze presentatie kun je live bekijken via Twitch en YouTube.

Ubisoft

Een ding is zeker bij Ubisoft: dit jaar draait het om Assassin’s Creed Odyssey. De presentatie begint maandag om 10 uur ’s avonds (onze tijd). Verder krijgen we meer te horen over The Division 2 en Beyond Good & Evil 2. Ook Skull & Bones en The Crew 2 komen aan bod tijdens de presentatie.

De presentatie kun je live volgen via Twitch en YouTube.

Sony

Als er een bedrijf is dat niet kan ontbreken tijdens E3, dan is het wel Sony. Deze presentatie vindt in de nacht van maandag op dinsdag om 3 uur (onze tijd) plaats, en zal in ieder geval vier grote titels bevatten. Het gaat om Death Stranding, Ghost of Tsushima, Spider-Man en The Last of Us: Part II.

Mogelijk krijgen we ook nog meer informatie over de blackout-modus van Call of Duty: Black Ops 4 en de Forsaken-uitbreiding van Destiny 2. Verder komen misschien de games Spelunky 2, Devil May Cry 5 en Guacamelee 2 aan bod.

De presentatie is live te bekijken via Twitch en YouTube.

Nintendo

Het feest wordt afgesloten door Nintendo, namelijk op dinsdag om 6 uur ’s avonds (onze tijd). We weten al dat er een aantal nieuwe spellen aankomen. Zo komen er diverse Pokémon-spellen, nieuwe karakters voor Smash en komt Super Smash Bros. voor de Nintendo Switch uit.

Verder krijgen we mogelijk meer te zien van de nieuwe Yoshi, Fortnite, Dragon Ball FigherZ en Overcooked 2.

De presentatie kun je live zien via YouTube en Twitch.