Dít nummer staat dankzij Stranger Things weer hoog in de hitlijsten

Stranger Things hitlijsten

Dat we massaal op het nieuwe seizoen van Stranger Things aan het wachten waren, is inmiddels wel algemeen bekend. Het eerste deel van het laatste seizoen van de serie stond dan ook vrijwel direct in de top 10 van meest bekeken series op Netflix. Maar wist je dat dit seizoen voor nog meer dan dat zorgde? Dít nummer staat dankzij Stranger Things namelijk sinds tijden weer hoog in de hitlijsten.

Overigens brak Stranger Things zelf ook een record: abonnees keken in het eerste weekend bij elkaar opgeteld 287 miljoen uur van de reeks en daarmee wordt het record van Bridgerton verbroken.

Hoog in de hitlijsten

De muziek in Stranger Things liegt er niet om. In elke scene is de muziek perfect gekozen met fijne jaren ’80 nummers. Maar het nummer van Kate Bush: Running Up That Hill (A Deal With God), weer terug van weggeweest. Kate Bush is de favoriete artiest van Max (gespeeld door Sadie Sink) en haar muziek hoor je dan ook vaak genoeg door haar koptelefoon knallen.

Maar in aflevering 4 speelt dit nummer een prominente rol. Sindsdien staat het nummer aan de top van de iTunes Chart en – op moment van schrijven – staat het zelfs op de tweede plek (!) in de Spotify Daily Top 200. We zullen geen spoilers geven, maar een ding is zeker: dit liedje raakt een gevoelige snaar.

Kate Bush

Het nummer kwam in 1985 uit en dat het liedje na 37 jaar zo’n prominente rol in de hitlijsten zou krijgen, had waarschijnlijk niemand verwacht. Overigens is het niet de eerste keer dat een nummer dankzij Stranger Things weer hoog in de hitlijsten terecht komt. Eerder werd Should I Stay Or Should I Go van The Clash opnieuw populair, evenals The Never Ending Story van Limahls.

Kun je geen genoeg krijgen van de muziek in Stranger Things? Hier beluister je de volledige tracklijst:

Beeld: Netflix