Dit prachtige kleine apparaatje is een mini printer voor op je bureau of onderweg

Terwijl smartphones steeds dunner worden, is er aan het formaat van onze printers de afgelopen jaren helaas maar weinig veranderd. De Zuta Pocket Printer wil daar verandering in brengen: Met een klein zwart doosje dat je gewoon op je bureau kunt zetten of ergens mee naar toe kunt nemen.

Het grote verschil met normale printers is dat het print papier niet door dit apparaat loopt, maar het apparaat zich over het papier zelf beweegt. Daarom neemt deze printer maar een fractie van de ruimte van een normale printer in (10 x 11,5 cm, 300 gram), en hij ziet er ook nog eens bijzonder mooi uit:

Opladen doe je via een USB kabeltje, en het apparaat kan ca. 1000 pagina’s ‘printen’. In eerste instantie gaat het alleen om een zwart-wit printer, maar in de toekomst willen de makers mogelijk ook een full color exemplaar uitbrengen.

De Mini Robotic Printer is een Kickstarter project, en de bedenkers zijn op zoek naar $400,000 dollar om het productieproces te kunnen financieren. Voor een bedrag van $180 ben jij een van de eerste gelukkige eigenaren van het kleine printertje, dat in januari 2015 verscheept zou moeten worden.

w640 (1)