Dit programma laat iedereen mooie drone-video’s maken

Sinds de komst van drones is het een stuk simpeler geworden om een video vanuit de lucht te maken, maar dat betekent niet dat deze filmpjes er ook altijd even indrukwekkend uitzien. Voor het maken van een dronevideo is vaak een vaste hand en veel ervaring nodig. Studenten aan de universiteit van Stanford hebben daarom een programma genaamd Horus gemaakt, waarmee ook minder ervaren cameramensen een mooi filmpje met een drone kunnen schieten.

De studenten hebben een simpel ogend programma gemaakt, waarmee een route voor een drone aan de hand van kaarten en coördinaten vooraf kan worden ingesteld. Bij deze trip houdt de drone continu rekening met de ingebouwde camera, waardoor het shot zo stabiel mogelijk wordt gehouden. Hierdoor maakt de drone helemaal uit zichzelf een video vanuit de lucht.

Het programma maakt het filmen van dronevideo’s simpeler, al zul je waarschijnlijk nog steeds het verschil zien tussen een professionele video en een amateurfilmpje. Hoewel de software een stabiel shot maakt, houdt het geen rekening met wat bijvoorbeeld de mooiste frames binnen een shot zijn.

De broncode van Horus is gratis beschikbaar op Github, waardoor iedereen ermee aan de slag kan. Het programma werkt vanuit je webbrowser, al moet je eerst wel Python installeren. En we zeggen het maar voor de zekerheid: enige technnische kennis is wel vereist.