Dit was het belangrijkste technieuws van dinsdag 2 augustus 2016

Yahoo Marissa Mayer

Dagelijks selecteert de redactie van Numrush het belangrijkste technieuws, favoriete must reads en interessante of opvallende nieuwsberichten die het die dag voorbij zag komen.

Yahoo Marissa Mayer

‘Mayer behandelde Yahoo als denktank in plaats van zinkend schip’

NPR schreef dit interessante stuk van de laatste CEO van Yahoo, Marissa Mayer. De voorbeelden zeggen veel over hoe Mayer bij Yahoo binnen kwam en wellicht ook hoe...
Lees verder op NPR

Privacywaakhond publiceert database van surveillance-industrie

Privacywaakhond Privacy International heeft een database gepubliceerd van bedrijven die werkzaam zijn binnen de surveillance-industrie.
Lees verder op The Verge
encryptie, PGP

Russische geheime dienst heeft mogelijkheid encryptiesleutels te verzamelen

De Russische geheime dienst FSB zegt nu bij wet de mogelijkheid te hebben om encryptiesleutels van diensten zoals Facebook te verzamelen, waarmee digitaal verkeer...
Lees verder op ArsTechnica
Facebook Live

Facebook gaat advertenties bij livestreams toestaan

Facebook geeft een select groepje uitgevers de mogelijkheid om korte video-advertenties te laten zien tijdens uitzendingen via Facebook Live.
Lees verder op AdAge
Waterpistool

Waarom Apple de pistoolemoji vervangt door een waterpistool

Apple heeft de pistoolemoji veranderd in een waterpistool en dat is niet zonder reden. Achter het besluit zit ook een strijd voor de toevoeging van een andere emoji.
Lees verder op Numrush
PlayStation VR

Hoe Sony de PlayStation VR ziet als een sociaal platform

Virtual reality eenzaam en niet sociaal? Daar denken ze bij Sony heel anders over. Op de Playstation VR zullen verschillende multiplayer-games te vinden zijn.
Lees verder op VentureBeat
Uber

‘Uber’s deal met Dixi is een win-winsituatie voor iedereen’

Uber geeft met de verkoop van zijn Chinese tak de strijd in het Aziatische land op. Volgens TechCrunch is dat voordelig voor iedereen, behalve voor diens concurrenten.
Lees verder op TechCrunch