Dit zijn de Samsung Galaxy Note 9 en Galaxy Watch

Samsung Galaxy Note 9 en Galaxy Watch

De Samsung Galaxy Note 9 is eindelijk gepresenteerd. Samsung onthulde de telefoon gisterenavond, samen met het slimme horloge Galaxy Watch. De Galaxy Note 9 krijgt een geheel nieuwe S Pen, een grotere accu en een slimme camera. Qua ontwerp lijkt de telefoon vrij veel op de Note 8, al is het scherm 0,1 inch groter geworden. Het scherm is nu 6,4 inch.

Het scherm van de Galaxy Note 9 buigt net als bij de Note 8 mee in de randen. Het scherm heeft nog wel wat kleine randen, namelijk boven en onder het scherm. De telefoon heeft achterop twee camera’s met 12-megapixelsensoren. De camera herkent 20 verschillende zaken, bijvoorbeeld voedsel of dieren. De telefoon kan op basis daarvan kleuren aanpassen.

De camera herkent verder foutjes. Knipper je bijvoorbeeld met je ogen op het moment dat je een foto wil maken, dan krijg je hier een waarschuwing voor. Dat is ook het geval wanneer het achtergrondlicht de kwaliteit van het beeld vermindert.

Bediening

De Galaxy Note 9 kun je onder meer bedienen met de vernieuwde S Pen. De pen heeft bluetooth en een knop waarmee je de telefoon ook op afstand kunt bedienen. Daardoor kun je bijvoorbeeld selfies maken, maar ook slides wisselen bij presentaties.

Samsung-Galaxy-Note-9

Verder is de spraakassistent Bixby ingebouwd in de Note 9. Volgens Samsung is de spraakassistent verbeterd, doordat hij nu gesprekken beter bijhoudt. Ook is Bixby persoonlijker gemaakt. Vraag je bijvoorbeeld om een restaurant in de buurt, dan worden je favoriete keukens bovenaan neergezet.

Drie kleuren

De Galaxy Note 9 heeft tot slot een 4.000 mAh-accu, tegenover de 3.500 mAh-accu van de Note 8. Je kunt kiezen tussen 128 en 512 GB aan opslagruimte. De opslag kun je nog verder uitbreiden met een SD-kaart.

De Galaxy Note 9 kun je in drie kleuren kopen, namelijk zwart, blauw en paars. Voor 999 euro heb je de versie met 128 GB aan opslagruimte en 6 GB aan werkgeheugen. Voor 1.249 euro koop je de variant met 512 GB en 8 GB aan RAM-geheugen.

Galaxy Watch

Samsung onthulde verder de Galaxy Watch. De smartwatch lijkt op eerdere horloges van het bedrijf. Binnenin zit echter een snellere chip en een grotere accu. Het horloge zou 3 tot 4 dagen mee moeten gaan op een volle accu.

Samsung Galaxy Watch

Samsung veranderde de naam van ‘Gear’ naar ‘Galaxy’, omdat deze naam al bekend is van de smartphones die ze verkopen. De Gear Watch kun je vanaf 7 september kopen vanaf 309 euro.