‘Dit zijn de voorkanten van de drie nieuwe iPhones’

iPhones-2018-lek

Er wordt al tijden gespeculeerd over de drie nieuwe iPhones die Apple later dit jaar zou gaan aankondigen. Nu lijkt het er op dat de voorkanten van de toestellen zijn uitgelekt. Benjamin Geskin, die vaker informatie naar buiten weet te brengen over nog niet verschenen telefoons, zegt foto’s van de telefoons in handen te hebben.

De telefoons lijken op de foto’s op de iPhone X. Zo hebben ze alledrie een inkeping bovenaan het scherm. Volgens geruchten presenteert Apple dit jaar een opvolger voor de 5,8 inch iPhone X, een 6,1 inch-telefoon en een 6,5 inch-variant. Dit zijn ook de telefoons die we op de afbeeldingen zien. De 5,8 inch- en 6,5 inch-telefoons krijgen een OLED-scherm.

Het 6,1 inch-model zou goedkoper worden en een LCD-scherm krijgen. De foto’s van Geskin tonen dat dit toestel ook een iets dikkere rand krijgt.

Geen thuisknop

De toestellen hebben verder geen thuisknop, wat overeenkomt met veelgenoemde geruchten. De bedoeling zou daarnaast zijn dat Apple alleen nog de Face ID-gezichtsscanner gaat gebruiken voor de beveiliging, in plaats van de Touch ID-vingerafdrukscanner.