Dit zitkussen voor op kantoor meet je hartslag en houding terwijl je er op zit


Er zijn inmiddels een hoop verschillende fitnesstrackers op de markt die je hartslag kunnen meten en je inzicht geven in je gezondheid. Gebruikers moeten hiervoor wel vrijwel altijd rond bewegen met een slim bandje om hun pols, of een andere slimme gadget dicht op hun lichaam.

Maar wat als je – zoals in veel gevallen – vrijwel de hele dag op kantoor zit? Dan is Darma smart Cushion de oplossing. Dit slimme kussen geeft inzicht in je gezondheid door er simpelweg op te gaan zitten!

Het kussen bevat een sensor van slechts één millimeter en is in staat om zelfs de kleinste lichaamsbewegingen te meten. Zo weet Darma al snel je hartslag, je ademhalingspatroon en zelfs je zithouding. Al deze gegevens communiceert het kussen door middel van Bluetooth via een bijbehorende iOS applicatie naar zijn gebruiker.

darmasm05

Het idee achter de Darma is dan ook dat zitten voor lange periodes achter elkaar slecht is voor je gezondheid. Niet alleen beweeg je weinig, te lang in dezelfde –verkeerde- houding zitten leidt vaak tot rugklachten. Werken op kantoor kan op deze manier zorgen voor een hoop stress; het slimme kussen helpt om dit te verminderen.

Na het verzamelen van je vitale functies bepaalt de applicatie je totale stressniveau en zal op basis hiervan bepaalde oefeningen voorstellen. Wanneer je bijvoorbeeld te lang achter elkaar hebt gezeten zal je een melding ontvangen via je smartphone; het is tijd om even te stretchen en te bewegen.

Ook heeft het kussen door wanneer je niet meer goed rechtop zit of wanneer je stresslevel te veel oploopt. Je zal dan het advies krijgen om even pauze te houden. Daarnaast visualiseert de applicatie hoe je stresslevel naar verloop van tijd verandert; de patronen geven je een beter inzicht in je algehele gezondheid.

Hoewel Darma nog in de beginfase van ontwikkeling is verwacht maker Dr. Hu dat het slimme kussen waarschijnlijk ergens in juni al op Kickstarter zal verschijnen. Ga jij ook nog een volle kantoordag tegemoet? Dan is Darma smart Cushion wellicht wat voor jou! Voor $249 gaat het slimme kussen in de verkoop, maar via Kickstarter bemachtig je er al een voor $149! Voor nu moeten we onze gezondheid nog even zelf in de gaten houden, ik zeg: tijd om te stretchen!