DJI lanceert eerste eigen robot die kinderen moet leren programmeren

RoboMaster-S1 DJI

DJI heeft voor het eerst een robot gepresenteerd die kinderen moet leren programmeren. Het gaat om de RoboMaster S1, die volgens het bedrijf zelf twee jaar in ontwikkeling is geweest. De robot is geïnspireerd op een robotwedstrijd die DJI in de afgelopen vijf jaar heeft gesponsord en gehost, genaamd RoboMaster, meldt Engadget.

De RoboMaster S1 komt met motoren met hoge prestaties, wielen die in meerdere richtingen kunnen gaan, een gimbal, infrarood-blasters en bead-blasters. Ook is er een speaker en een kleine camera die HD-video’s met een resolutie van maximaal 1080p kan opnemen. Al die hardware wordt gecombineerd met computer vision en kunstmatige intelligentie. Daardoor is de robot slim genoeg om automatisch lijnen in de echte wereld te volgen, hand- en lichaamsbewegingen te herkennen en jou te volgen.

De bedoeling is dat kinderen met de robot hun eigen parcours gaan maken en een robotgevecht gaan hosten met vrienden. Dat is volgens Engadget, die de robot al even uit mocht proberen, overigens geen probleem. De robot is namelijk behoorlijk stevig, dus hij kan wel tegen een stootje. De RoboMaster S1 komt verder met een maximum snelheid van 12 kilometer per uur. Ook zit er een verwijderbare batterij in die 30 tot 35 minuten mee gaat op een enkele lading.

App

De robot stuur je aan via een speciale app. Hierin zitten drie verschillende modi: Road to Mastery, DIY Programming en RoboAcademy. De app laat je de RoboMaster S1 programmeren om een specifiek parcours te volgen, aan de hand van programmeertalen als Python en Scratch. Daarnaast wordt de robot op zo’n manier geleverd dat je hem zelf nog in elkaar moet zetten. Dat moet twee uur duren.

De RoboMaster S1 is vanaf vandaag beschikbaar voor 499 dollar, wat best een stevige prijs is voor een educatieve robot. De robot is vooralsnog niet in Nederland te koop. Wanneer en of dat wel zo wordt, is nog onduidelijk.