DJI verbetert goedkopere Phantom-drone: Nu uitgerust met 4K-camera

Phantom

’s Werelds grootste commerciële dronefabrikant DJI heeft één van hun meest populaire dronemodellen verbeterd. De nieuwe Phantom 3 4K stelt gebruikers in staat om hoge 4k-resolutie beelden op te nemen vanuit de lucht.

De nieuwe drone maakt geen gebruik van de DJI’s Lightbridge video downlink-systeem, zoals de duurdere versies van de Phantom 3. De verbinding tussen jou en je drone gaat via wifi, net zoals bij de goedkoopste versie. Dat zorgt ervoor dat het bereik van de video en de kwaliteit die je direct streamt naar je mobiel wat lager ligt. Wel is de video die opgeslagen wordt van hogere kwaliteit.

Voorheen konden dronepiloten hun drone op een afstand van vijf kilometer besturen en HD-video direct zien op hun smartphone. Met de nieuwe Phantom 3 4K is het bereik slechts 1,2 kilometer en krijg je een 480p-videostream direct op je mobiel.

De nieuwe drone gaat 1000 dollar kosten en gaat ongeveer 25 minuten mee voordat hij weer opgeladen moet worden. Het is niet bekend wanneer de drone in de winkels verschijnt.