DJI’s nieuwe drone is met handgebaren te besturen

DJI’s nieuwste drone is superklein en te besturen met handgebaren. Met 599 euro is het Spark de goedkoopste drone van het bedrijf tot nu toe.

De mini-drone heeft de omvang van een blikje frisdrank en weegt  slechts 275 gram. Volgens DJI moet de omvang van de drone de kwaliteit niet in de weg staan. Video is te schieten in HD-kwaliteit en hij blijft net als de grotere broers stabiel in de lucht hangen wanneer nodig. Handig is dat hij door micro-usb op te laden is, zodat je hem onderweg bijvoorbeeld aan een powerbank kunt hangen.

Handgebaren

Nieuw is bovendien dat hij met een aantal handgebaren te besturen is. Zo kun je de Spark terugroepen door te zwaaien en is het mogelijk hem te besturen met je handpalm. Net als bij zijn voorganger, de Mavic Pro, kun je een foto maken door van je handen een rechthoek te maken.

Als het besturen met je hand niet precies genoeg gaat is het ook mogelijk om een afstandsbediening aan te sluiten op je telefoon of de Spark alleen met je telefoon te besturen.

De DJI spark kost 599 euro en is vanaf 15 juni te koop. Een bundel met de drone, een extra accu, opvouwbare propellers en een afstandsbediening kost 799 euro.