Finexus trackt je vingers tijdens VR

prijs Oculus Rift

Virtual Reality lijkt nu eindelijk steeds dichterbij te komen en ontwikkelaars zijn druk bezig met bijvoorbeeld het ontwikkelen van games en andere toepassingen, zoals we vanochtend al schreven. Onderzoekers van de Universiteit van Washington en Oculus Research werken aan een project waarmee de bewegingen van de vingers getrackt worden door elektrische magneten. Het project heet Finexus en kan de bewegingen van vingertoppen meten tot 1,3 millimeter precies is.

Keyu Chen, een afstudeerstudent van de Universiteit van Washington, startte het project toen hij afgelopen zomer als stagiaire werkzaam was bij Oculus Research in Redmond, Washington. Chen legt aan MIT Technoloy Review uit: “Soms wil je iets waarmee je heel precies de beweging van je vingers kunt detecteren.”

Chen stelt zich voor dat de technologie het mogelijk maakt om bijvoorbeeld piano te spelen, te schilderen of iets in de lucht te schrijven. In vergelijking met andere tracking-systemen die vaak werken door middel van camera’s, maakt Finexus het ook mogelijk om bijvoorbeeld voorover te buigen terwijl je een game speelt. Tracking-systemen die door camera’s specifieke lichaamsdelen tracken zoals bijvoorbeeld je handen, raken dan al snel de ‘weg kwijt’. De Finexus zou in dat geval echter zonder problemen de beweging van de vingers moeten kunnen blijven volgen.

vr.fingertips.2x519

De volgende stap is het verfijnen en minimaliseren van de hardware. Chen ziet zich de technologie bijvoorbeeld voor zich in een handschoen. Wat er daarna gebeurt weet hij niet: “Ik weet niet of Oculus de technologie gaat gebruiken in een toekomstig product, maar dat is één van de mogelijkheden.”