Doorbreek creatieve blokkades met app Reform

Iedere designstudent kent het wel: met simpele geometrische vormen en cirkels en proberen allerlei moeilijke concepten uit te beelden. Platte vormen moeten worden gecombineerd tot een vloeiend geheel. Het is vervolgens de bedoeling dat designstudenten hiermee concepten als tijd en ritme mee weergeven.

Dit lijkt heel simpel, maar heeft wel degelijk een belangrijke functie. Zo wordt het oog getraind in patroonherkenning en worden de creatieve sappen gestimuleerd. Tim Drabandt van designbureau Type Machine heeft een app ontwikkeld waar dit proces voor iedereen gemakkelijk uit te voeren valt op een tablet of desktop.3017881-slide-mobile-locations0000mobile-shots

De app, genaamd Reform, zou designers moeten helpen om over creatieve blokkades heen te komen. Reform plaatst minimalistische vormen op een achtergrond bestaande uit een uniforme kleur. Gebruikers kunnen ook hun eigen achtergrond uploaden. De gebruiker kan alle vormen veranderen door er op te klikken.

Je kunt proberen om een geheel van de tekening te maken, of proberen kleinere groepjes van vormen te maken. Hoe je Reform gebruikt, maakt voor maker Drabandt niet uit. Het is namelijk ook gewoon een erg leuke app om mee te spelen, zonder doel of creatieve uitspatting in gedachten. Klik hier om het zelf uit te proberen.