Draadloze Lightbox camera maakt van je smartphone een livestream

Is het een Narrative? Nee! Is het een Sigmo? Nee! De compacte en draadloze Lightbox camera is het verlengstuk wat van je smartphone een mini-televisiestation maakt. Binnen no-time heeft het project zijn doel bereikt via Kickstarter en dus zien we de Lightbox binnenkort van de band rollen.

Dat zal overigens geen berg geluid maken, dat rollen: met afmetingen van 3.5 cm bij 1.30 cm en een gewicht slechts 30 gram is de Lightbox met recht ‘compact’ te noemen. Daar is overigens niets van te merken in de specificaties.

De waterdichte Lightbox beschikt namelijk over een 8MP lens en neemt video op in 1080p, gecombineerd met een tamelijk sterke microfoon. Hoewel hij beschikt over een opslagcapaciteit van 8GB, kan de Lightbox  – verbonden via direct wi-fi of Bluetooth – via je smartphone direct opslaan in de cloud. Hij is zelfs in staat om direct animated GIFs te maken. Hoe cool is dat?

Al met al is de Lightbox een fascinerend apparaat. Het steekt gemakkelijk de Narrative naar de kroon, al is het maar qua prijs: de Narrative komt op $229, terwijl fabrikant Ca7ch de Lightbox wil gaan verkopen voor $189. Maar ook bij GoPro zullen ze zich enigzins achter de oren krabben: met zijn lage prijs en compacte formaat zal de Lightbox voor veel actiesporters een waardig alternatief zijn.

Naar verwachting zal de Lightbox vanaf november van dit jaar in de verkoop gaan. Meer informatie op de Kickstarter-pagina!