Drone ontwikkelaar DJI komt met mini-computer voor op drones

Drone ontwikkelaar DJI komt met een compacte computer die speciaal ontwikkeld is voor het bouwen van applicaties voor drones. De computer wordt Manifold genoemd is een kleine maar krachtig apparaatje dat op Linux Ubuntu draait.

De Manifold past alleen op DJI’s Matrice 100 platform en heeft de processing power van een grafische kaart. De Manifold support DirectX en OpenGL dat ervoor zorgt dat beeldmateriaal van hoge resolutie direct processed kunnen worden. Dit betekend dat je platform niet alleen de omgeving in zich kan opnemen, maar ook objecten kan identificeren en direct kan reageren.

De computer is uitgerust met USB en Ehternet voor bijvoorbeeld het aansluiten van infrarood cameras en sensoren voor het meten van de luchtkwaliteit. Daarnaast beschikt de Manifold over een HDMI poort zodat hij aangesloten kan worden op een scherm.

manifold-4

De Manifold moet door de vele opties voor, bijvoorbeeld het toevoegen van bijvoorbeeld sensoren, maar ook apps zorgen voor ‘slimme drones’. Manifold geeft zelf aan benieuwd te zijn naar de applicaties die er ontwikkeld gaan worden voor dit nieuwe platform.

De Manifold is zonder drone vanaf half november te bestellen voor €549,00. Voor de bijbehorende drone betaal je slechts €3599,00.