Droneracing is een hype waar veel geld in omgaat

Droneracing is een sport waar veel geld in omgaat. De 26-jarige Dino Joghi verdient voor een gewonnen race in een groot toernooi 25 000 euro. Daarnaast wordt hij ook nog gesponsord, waar hij zo’n 30 000 euro extra per jaar mee verdient.

Vice Money maakte de documentaire ‘Nieuw Geld: Drone Racers’, waarin droneracer Dino Joghi wordt gevolgd voor en tijdens zijn belangrijkste toernooi van het jaar: het wereldkampioenschap in Berlijn. Joghi wordt er tweede met zijn team.

Breekt droneracing door?

De sport is om een drone zo te programmeren en te tweaken, dat ‘ie met gemak door een hindernisparcours heen vliegt. De technicus is tegelijkertijd piloot, met een FPV bril op vliegt hij de drone met een snelheid van 180 kilometer per uur door het parcours heen.

Het wereldkampioenschap droneracing in 2016 vond plaats Dubai. Het totale prijzengeld bedroeg een miljoen dollar. Eerder dit jaar werd bekend dat Ziggo, dat ook de uitzendrechten op de Formule 1 heeft, in de Drone Racing League investeert. Is droneracing een hype, of is het een sport die op doorbreken staat?

Foto: Vice Money