Dropbox laat nu ook niet-gebruikers bestanden uploaden

Dropbox heeft een nieuwe manier geïntroduceerd om nog sneller en eenvoudiger bestanden met elkaar te delen: file requests. Gebruikers kunnen nu ook mensen zonder account vragen om bestanden te uploaden.

Dropbox heeft op dit moment al 300 miljoen gebruikers, maar dat kunnen er best eens een stuk meer worden. De cloudopslagdienst wil het delen van grote bestanden nog gemakkelijker maken en het op den duur overbodig maken om nog bijlages aan je e-mails toe te voegen. Daarnaast maakt Dropbox zijn dienst met file requests in een klap bruikbaar voor mensen die geen account bij het bedrijf hebben. Dat is handig, omdat je op die manier niet eerst de registratieprocedure hoeft te doorlopen om zo af en toe een bestand met iemand te delen.

Het principe is heel simpel: de Dropbox-gebruiker stuurt een verzoek per mail naar iemand zonder account, waarin hij aangeeft een bepaald bestand (maximal 2GB) graag te ontvangen. Zo is het voor een leraar bijvoorbeeld mogelijk om het huiswerk van leerlingen virtueel op te halen, zonder door een stuk of twintig mails te hoeven bladeren. Dropbox verwacht dat ook bedrijven veel aan de nieuwe feature hebben en hoopt hier veel nieuwe gebruikers binnen te halen. Daar zullen ze nog wel even op moeten wachten, want file requests komen pas over een paar weken naar Dropbox fo Business.