Dropbox opent kantoor in Amsterdam en gaat data-opslag in Europa mogelijk maken

Dropbox

Dropbox heeft sinds vandaag een kantoor in Amsterdam. Het bedrijf gaat vanuit de hoofdstad de Benelux bedienen en daarbij gaat in het bijzonder om de zakelijk markt. Het kantoor gaat zich richten op sales en support in de drie landen. Het bedrijf zit in Europa al in Londen, Dublin en Parijs. Een kantoor in Duitsland staat ook op de planning.

“In Europa willen we er zeker van zijn dat we lokaal aanwezig zijn en luisteren naar onze zakelijke klanten om hun behoeften te horen en ze daarin te faciliteren”, legt countrymanager Chris Moojen uit. “We kunnen ze uitleggen hoe ze Dropbox het beste kunnen toepassen om het een meerwaarde te laten zijn voor hun bedrijf. En aan het einde van de dag zijn we een bedrijf. We geven onze dienst gratis weg aan miljoenen gebruikers, maar moeten ook ergens geld verdienen. We willen bedrijven dus helpen Dropbox te begrijpen, maar ook om hen onze oplossing te verkopen.”

Met de opening van het kantoor kondigt Dropbox ook aan dat het vanaf het derde kwartaal mogelijk wordt om data op te slaan op servers in Europa in plaats van in de VS. Dit wordt een gratis optie voor zakelijk klant, die gerealiseerd wordt dankzij een samenwerking met Amazon Web Services in Duitsland. Voor veel bedrijven is dit belangrijk, omdat zij niet willen dat de Amerikanen rondneuzen in hun data.

Dat Dropbox kiest voor een kantoor in Nederland is niet vreemd, want ons land is een belangrijke markt voor het bedrijf. Bijna één op de twee internetgebruikers heeft hier een Dropbox accounts en daarom is Nederland de nummer 2-markt wereldwijd.

Morgen lees je op Numrush een uitgebreid interview met countrymanager Chris Moojen en vice-president Thomas Hansen van Dropbox.