Dropbox Paper gaat de strijd aan met Google Docs en Microsoft Office

Het mooie van Google Docs, en tegenwoordig ook van Microsoft Office 365, is dat je altijd en overal met diverse mensen kunt samenwerken aan een document. En dat zonder dat je honderden verschillende versies creëert. Een ideale constructie, waar beide partijen dan ook veel (zakelijke) klanten mee trekken. Dropbox wil nu hetzelfde gaan doen met Dropbox Paper.

Dropbox Paper werd al in ruim 200 landen en regio’s getest, maar wordt nu beschikbaar voor iedereen. Met deze werkomgeving kun je samenwerken in een document. Daarnaast kun je deadlines toevoegen, eigenaren toewijzen aan bepaalde taken en opmerkingen toevoegen. En dat kan zelfs met stickers en emoji. Bij die opmerkingen zie je ook wie ze gemaakt heeft, zodat je weet waar je feedback vandaan komt. Net als in Google Docs en Microsoft Office dus.

Daarnaast kun je een voorbeeldweergave van je project weergeven. Zo kun je dus vooraf al zien hoe het uiteindelijke product er uit gaat zien. Bovendien kun je werken met zowel woorden, code, beelden en processen in een document. Wat je functie binnen een bedrijf dus ook is, je kunt je ideeën op jouw manier kwijt. Wordt er iets gewijzigd, dan kun je hier een melding van krijgen.

Helaas is Dropbox Paper nog niet offline te gebruiken, maar hier wordt wel aan gewerkt. Paper is gratis in 21 talen te gebruiken.

Dropbox voor Teams

“We hebben Dropbox opnieuw ontworpen zodat de oplossing fundamenteel gericht is op teams”, zegt Drew Houston, medeoprichter en CEO van Dropbox. En dat zie je ook bij de andere nieuwe features die Dropbox heeft toegevoegd. Zo is ook Smart Sync nieuw, een functie waarmee je alles van jouw account kunt bereiken via je bestandssysteem op je computer. Dit neemt volgens Dropbox zelf zo goed als geen lokale schijfruimte in beslag, tenzij het echt nodig is. De functie werkt op zowel Windows als Mac.

Daarnaast is er een geheel nieuwe website bedoeld voor het werken in teams. Hiermee kun je je richten op je huidige taak, maar ook belangrijke informatie openen die je nodig hebt. Verder komt er een bètaversie online van een feed van de updates voor Dropbox-bestanden en Paper-documenten van een team. Zo kun je eenvoudig zien wie gedeelde documenten heeft bekeken en wanneer dit was.

Abonnementen

Dropbox richt zich met deze features dus duidelijk ook op bedrijven. Daar horen een aantal nieuwe abonnementen bij, waardoor je alleen betaalt voor de functies en opslag die je nodig hebt. De abonnementen kun je op de website van Dropbox bekijken.