Dubai test een passagiersdrone voor zijn vliegende taxidienst

Dubai zei het in februari al: ze willen een vliegende taxidienst. En dat plan begint nu echt vorm aan te nemen. Gisteren heeft het land namelijk een test uitgevoerd met een potentiële taxi: een passagiersdrone. Dat meldt Reuters.

Het gaat om een vliegend toestel dat gemaakt is door het Duitse Volocopter. De taxi heeft twee plaatsen en kan verticaal opstijgen en landen. Net als een helikopter dus. Tijdens de proef werd Seikh Hamdan bin Mohammed, de kroonprins van Dubai, 5 minuten lang 200 meter boven een gebied met zand gevlogen.

Toekomst

De bedoeling is dat de ritjes uiteindelijk 30 minuten kunnen gaan duren. Dubai en Volocopter zien namelijk een toekomst voor zich waar je een vliegende taxi kunt bestellen op eenzelfde manier als dat je nu een Uber besteld. Je bestelt dus een taxi via een app en wacht tot deze aankomt bij een “voloport” in de buurt.

Om te zorgen dat passagiers zich veilig voelen krijgt elke taxi een extra batterij en extra wieken mee, evenals een paar parachuten. Mocht er dan toch nog iets fout gaan, dan kun je in ieder geval veilig uit het voertuig springen.

Als alles goed gaat kun je over vijf jaar een ritje met de Volocopter bestellen in Dubai.