Duitsland erkent race-spellen als echte motorsport

race-spellen

Race-spellen zijn tegenwoordig steeds populairder en worden ook steeds ‘echter’. Een spel is het soms bijna niet meer te noemen. De Deutsche Motor Sport Bund heeft daarom nu besloten om race-spellen officieel te erkennen als echte motorsport, meldt Jalopnik.

Platformen als iRacing kunnen een gesimuleerde omgeving bieden, die met de juiste tools gebruikt kan worden als echte race-omgeving. Formule 1-bestuurders oefenen bijvoorbeeld in vergelijkbare simulators, maar dat kan jij nu ook in je eigen huis doen.

Weinig verschil

Volgens de Deutsche Motor Sport Bund is er inmiddels weinig verschil meer tussen racen in het echte leven en in een spel. Daarbij hebben ze het wel om de professionele kant van de spellen. En daarom wordt het nu gezien als echte motorsport, en niet meer alleen als spel – tenzij je het alleen als hobby op je zolderkamer speelt.

De aankondiging komt ook samen met de introductie van een speciale organisatie voor esports, die een standaard set aan regels moet opstellen die gebruikt kunnen worden in game-situaties. Daardoor moet iedereen meedoen onder dezelfde regels.