Duur abonnement, maar nooit naar de sportschool? Deze app biedt uitkomst


Misschien herken je het wel: je schaft als ‘stok achter de deur’ een sport abonnement aan met de ambitie helemaal in shape de zomer in te gaan. In het begin kom je nog braaf twee keer per week opdagen, maar na een tijdje slaat de onverschilligheid toe (waarom deed je dit ook al weer?) en ga je zelden of nooit meer naar de sportschool. Zonde van je geld, en zonde van je lichaam! Dat kan anders, en wel met Sportsetter.

Sportsetter is een iPhone app die deze week werd gelanceerd in New York en Helsinki. De app helpt je dit herkenbare patroon te doorbreken door je een fitness ervaring aan te bieden die aansluit bij je persoonlijke voorkeuren, doelstellingen en locatie.

Niet alleen de sportschool komt aan bod, maar een enorme variatie aan sportieve activiteiten worden aangeboden die je zullen helpen je lichaam in shape te krijgen. Van groepslessen tot yoga, of een dagje naar de klimhal; afhankelijk van je locatie en je maandelijkse budget biedt de app jou de beste fitness ervaring aan.

De app is gebaseerd op een abonnement model waarbij deelnemers een aantal ‘experience passes’ per maand kunnen kopen (te beginnen met twee passen voor $9.99). Deze toegangsbewijzen bevatten doorgaans een grote korting in vergelijking met de normale prijs die je zou betalen. Op dit moment kent Sportsetter zo’n 335 diensten waar gebruikers terecht kunnen, en dit worden er elke maand meer.

Schermafbeelding 2014-04-15 om 14.42.17
Voordeel maar ook een nadeel is dat je iedere ‘ervaring’  één keer uit kan proberen met het systeem. Hierdoor maak je enerzijds kennis met veel verschillende activiteiten, maar dit betekent ook dat wanneer je nog een keer wilt gaan je een volledig lidmaatschap moet aanschaffen.

Een leuk idee is het zeker, maar ik vraag me af of de juiste doelgroep hier wel mee wordt bereikt. Mensen die weinig gemotiveerd zijn te sporten hebben misschien eerder een vaste locatie en een vaste groep mensen nodig om de drempel lager te maken daadwerkelijk te gaan.

Een dagje spontaan naar de klimmuur aan de andere kant van de stad? Meer iets voor fanatieke sporters die het liefst zoveel mogelijk verschillende activiteiten willen uitproberen! Voor hen lijkt me deze applicatie, een soort voordelige sport-trial, eerder geschikt!