Duurdere iPhones zorgen voor hogere omzet Apple in tweede kwartaal

Apple, iPhone, MacBook, iOS 12, iPhones

Apple heeft in het afgelopen kwartaal zijn omzet zien stijgen. Oorzaak is de hogere prijs van de iPhones die het bedrijf verkocht. Het aantal verkochte iPhones en iPads bleef namelijk gelijk aan dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het bedrijf, meldt NU.nl.

In het tweede kwartaal van dit jaar werden er 41,3 miljoen iPhones verkocht, tegenover 41 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Van de iPads werden er 11,6 miljoen verkocht. Dat is bijna hetzelfde aantal als vorig jaar, toen er 11,4 miljoen verkocht werden. De Mac-verkopen daalden iets, namelijk van 4,3 miljoen in 2017 naar 3,7 miljoen nu.

Hoe vaak specifieke modellen verkocht werden, is onbekend. Apple maakt namelijk geen onderscheid in de verschillende productcategorieën.

Duurdere iPhones

Het aantal verkochte apparaten bleef dus vrijwel gelijk, maar de omzet steeg wel. Die kwam dit kwartaal uit op 53,3 miljard dollar, tegenover 45,4 miljard een jaar eerder. Dit komt onder meer door de duurdere telefoons. Gemiddeld draaide het bedrijf 724 dollar omzet per telefoon.

Ook de winst steeg het afgelopen kwartaal. Onder de streep bleef er 11,5 miljard dollar over. Een jaar geleden kwam de winst uit op bijna 9 miljard dollar.

App Store en iCloud

Ook de omzet uit de andere diensten steeg in het afgelopen kwartaal. Die omzet – die uit diensten als de App Store, de iCloud en Apple Music komt – kwam uit op 9,5 miljard dollar. Dat is 37 procent meer dan vorig jaar.

De andere producten van Apple, zoals de AirPods en de Apple TV, haalden ook meer op. De omzet daarvan steeg ook met 37 procent, naar 3,7 miljard dollar.