E Ink ziet kans schoon met opkomst van smartwatches en andere wearables

Groots groeien door klein te denken. Dat is zo’n beetje het motto op de burelen van displaymaker E Ink. Het bedrijf, bekend van schermen met de gelijknamige techniek voor onder andere de Amazon Kindle, ziet de markt voor grotere eInk-displays steeds kleiner worden en boort nieuwe kansen aan. Zoals smartwatches en andere wearables.

En dus presenteerde het Taiwanese bedrijf gisteren de nieuwe Mobius-schermen: flexibel, in klein formaat (1.73″) maar met een hoge resolutie van 320×240 pixels. Het eerste product wat zal gaan werken met de nieuwe displays is de Sonostar Smartwatch, die tegelijkertijd werd aangekondigd in Taipei.

smartwatchscreens

Helemaal van een lotje getikt zijn ze bij E Ink natuurlijk niet. Recente crowfunded projecten zoals de Pebble en AGENT laten zien dat er een markt is voor wearables met een eInkt-display. Daarnaast ziet het Taiwanese bedrijf zijn kansen op de eReader markt slinken nu steeds meer partijen kiezen voor full-color displays, Amazon kocht er zelfs een bedrijf voor op om productie in eigen hand te nemen.

Daarnaast is er momenteel veel hype rond wearables en smartwatches. Zowel Apple, Samsung, Microsoft als Google zouden zich bezighouden met een slim horloge. Het is echter de vraag of deze spelers gaan kiezen voor een eInkt-display.