E-mail voormalig minister van Binnenlandse Veiligheid VS John Kelly gehackt

Een persoonlijk e-mailaccount van de voormalige minister van Binnenlandse Veiligheid, John Kelly, is gehackt. Het incident vond plaats voor hij stafchef werd van het Witte Huis, de functie die hij nu heeft. Dat meldt BuzzFeed op basis van een door Kelly verstuurde e-mail die het medium opvroeg.

BuzzFeed kon de e-mail opvragen door de Freedom of Information Act (FOIA), waarmee de overheid informatie publiekelijk moet maken. Kelly waarschuwt de ontvanger van de e-mail in het bericht voor deze wet. Reden is dat er via de wet gevoelige informatie openbaar kan worden gemaakt.

Hacken

Kelly verwijst ook naar de andere risico’s: “Dan is er ook nog hacken, waar een van mijn persoonlijke accounts laatst door is getroffen.” Het bericht werd op 8 juni vorig jaar verstuurd. Dat was een paar weken voordat Kelly de nieuwe stafchef werd. Het is onduidelijk wanneer het e-mailaccount precies gehackt werd en of er gevoelige informatie is buitgemaakt.

Eerder waren er al geruchten over de gehackte persoonlijke smartphone van Kelly. Het is onduidelijk of dit incident daaraan gerelateerd is.