De e-skin van Xenoma verwerkt sensoren in kleding

Stop een fitnesstracker in de wasmachine en je bent het ding waarschijnlijk kwijt. Stop de e-skin van Xenoma in de wasmachine en er is niets aan de hand. Sterker nog: deze wearable is er juist voor bedoeld. De e-skin is een systeem van sensoren die je kunt dragen als kleding. Het product werd begin dit jaar voor het eerst gedemonstreerd op de CES in Las Vegas en staat deze week op de IFA 2016 in Berlijn.

Met de e-skin kun je onder andere je bewegingen, ademhaling en lichaamstemperatuur meten. Via een klein kastje kan deze data draadloos naar bijvoorbeeld een gekoppelde smartphone worden verzonden.

Het lijkt erop dat het bedrijf zich daarmee vooral wil richten op mensen die professioneel baat hebben bij het verzamelen van data. Denk bijvoorbeeld aan professionele dansers of sporters. Desalniettemin ziet de kleding er op zich niet verkeerd uit. Het heeft wat futuristische trekjes en is wellicht wat uitbundig – maar hé, daarvoor heb je wel een shirt met een leuk verhaal.

Heb je interesse in de kleding? Dan moet je nog wel even gedeeld hebben. Xenoma heeft nog niks bekend gemaakt over de beschikbaarheid en prijs van zijn e-skin.

Xenoma e-skin

Xenoma e-skin IFA 2016

Xenoma_eskin_3

Xenoma_eskin_2

Xenoma_eskin_1