EA lanceert eigen esports-divisie

Electronic Arts heeft een nieuwe tak in zijn bedrijf gelanceerd: de EA Competitive Gaming Devision, waarmee ze een eigen esports-divisie op gaan zetten.

De Competitive Gaming Devision gaat zich richten op het organiseren van diverse competities voor spellen als FIFA, Madden NFL en Battlefield-series, liet de CEO Andrew Wilson vandaag weten.

We schreven al eerder over esports en de enorme stijging in populariteit van de afgelopen jaren. Esports is een afkorting van Electronic Sports en werkt grotendeels hetzelfde als normale sporten waarin teams het tegen elkaar opnemen. Bij esports strijden teams vaak tegen elkaar in toernooiverband waar uiteindelijk prijzengeld mee te winnen valt.

De games van de game-uitgever EA werden al gebruikt in de esports-wereld, maar de uitgever zelf speelde hier nog geen rol in. Door de nieuwe divisie wil EA de spelers dichter bij de ontwikkelingen van de game betrekken en gaan ze wereldwijd evenementen organiseren en online uitzenden.

EA is niet de enige die een eigen esports-divisie opgezet. In oktober kondigde Activision Blizzard al aan een divisie te openen.