EA Sports en FIFA organiseren wereldwijde esports-competitie

Met de release van FIFA 18 komend najaar zullen EA Sports en de FIFA ook een grote internationale FIFA-competitie lanceren. Nu was er natuurlijk al FIFA’s Interactive World Cup, maar dat wordt slechts een onderdeel van wat er dit najaar gaat gebeuren.

De plannen bestaan uit officiële esports-competities die horen bij die horen bij de echte voetbalcompetities overal te wereld. Hierbij vertegenwoordigen de spelers hun eigen voetbalclub, zoals in Nederland het geval is bij de E-Divisie. Het is dan ook logisch dat de esports-competitie van Eredivisie Nederland onderdeel wordt van het grotere geheel, al is dit niet officieel bevestigd.

Ook de FIFA Interactive Club World Cup wordt onderdeel van de wereldwijde FIFA 18-competitie. Tot slot komen er FIFA Ultimate Team Champions Cups, waar iedereen aan mee kan doen. Spelers kunnen zich daarbij online kwalificeren voor grote evenementen die in de winter en het voorjaar plaats zullen vinden.

Wereldkampioen

Uiteindelijk moeten alle verschillende onderdelen resulteren in één grote, wereldwijde finale. Het doel is dat deze uiteindelijk ook echt één wereldkampioen oplevert.

EA Sports en de FIFA gaan de plannen niet alleen uitvoeren, maar zullen samenwerken met organisaties die nu al toernooien en evenementen opzetten. Heel veel meer details zijn er op dit moment echter nog niet bekend. Behalve dat er gespeeld zal worden in FIFA 18 en FIFA Ultimate Team op de XBox One en PlayStation 4.