Earlarm: slimme oordopjes fungeren ook als persoonlijke wekker

De wekker zetten met het idee dat je niet alleen jezelf, maar je partner er mogelijk ongewenst mee wekt is nooit leuk. Gelukkig komer er steeds slimmer oplossingen, zoals de trilfunctie van de Fitbit Flex of Jawbone UP. Het Earlarm-concept van een Koreaanse student gaat echter nog een stapje verder.

Het concept combineert namelijk een persoonlijke wekker met  oordopjes die direct bijdragen aan een geluidloze slaap. De strak ontworpen oordopjes werken samen met een app via een Bluetooth-verbinding en zorgen er voor dat alleen jij gewekt wordt op het gewenste tijdstip.

Earlarm is een concept van de 26-jarige Kyungmi Moon, die een design-opleiding volgt in Korea. Voor haar afstuderen bedacht ze de oordopjes, mede omdat ze zelf ook licht slaapt in een veels te luidruchtige flat.

I couldn’t get to sleep easily and would wake up in the middle of night because of noise such as laughter and loud music. Sometimes alarm clocks from next door would wake me up when I didn’t want to get up.

Toen de studente begon met het dragen van oordopjes tijdens de slaap, ging het slapen haar weliswaar beter af, maar versliep ze zich ook al snel omdat ze haar wekker niet meer hoorde.

Uiteindelijk kwam ze op het slimme idee om beide elementen te combineren. Met haar ‘Earlarm’-concept gooide ze niet alleen hoge ogen in Seoul, ze wist ook de prestigieuze Red Dot Award mee te winnen. Momenteel is ze bezig met het inventariseren van de benodigheden om de oordopjes ook in productie te nemen.

Over lanceerdatum en eventuele prijs is dus nog niets bekend, maar dat er geïnteresseerden zijn, geloof ik direct. Helaas is zowel concept als naam niet he-le-maal meer voorzien van een gouden originaliteitsrandje.