Educatieve Codeybot leert kinderen programmeren met lasers en LED-lampjes

Hoe zorg je ervoor dat kinderen leren om te programmeren? Een Kickstarter-project denkt het antwoord te hebben. De Codeybot is een onschuldig ogende tweewieler, die je kunt programmeren om van alles voor je te doen. Zo kun je hem laten rondrijden, spelletjes spelen tegen andere Codeybots en de LED-lampjes voorop manipuleren.

Speelgoedrobots voor aspirant-programmeurs zijn op zich niet nieuw: we hebben in het verleden al over een paar vergelijkbare projecten geschreven. Zo was er in december 2015 al de Codie, een robot met rupsbanden die zelfs qua naam aan de nieuwe Codeybot doet denken. Toch is dit nieuwe project wellicht de moeite waard. De makers hebben namelijk een paar leuke manieren om de robot interessant te maken, zoals de LED-verlichting voorop.

Codeybot

De lampen laten je de Codeybot namelijk een eigen gezicht geven, waardoor het robotje ineens een stuk menselijker wordt. Iets dat nog meer het geval is als je de ingebouwde speaker gebruikt om het robotje op zijn eigen muziek te laten dansen of om hem een gekke stem te geven. De laser laat je Codeybot het opnemen tegen andere speelgoedbotjes.

Daarmee moet de Codeybot een leuk stuk speelgoed worden, dat kinderen tegelijk kennis laat maken met programmeren. Al zul je wel even in de buidel moeten tasten: een enkele Codeybot kost namelijk 129 dollar. Door dit bedrag op Kickstarter in het project te steken, krijg je in augustus hopelijk de robot toegestuurd. Het streefbedrag van 100.000 dollar is in elk geval al binnen.