Edward Snowden een van de sprekers op SXSW Interactive

Het bekende SXSW festival in Austin, Texas kondigde gisteren aan dat Edward Snowden – die op het moment in ballingschap in Rusland verblijft na de lek van ontelbare gegevens over de grootschalige NSA surveillance – op maandagochtend zal spreken op het SXSW. Niet vanuit Austin maar vanuit Rusland via een satellietverbinding.

Snowden zal in gesprek gaan met Christopher Soghoian, technoloog bij het Amerikaanse Civil Liberties Union (ACLU):

The conversation will be focused on the impact of the NSA’s spying efforts on the technology community, and the ways in which technology can help to protect us from mass surveillance. Hear directly from Snowden about his beliefs on what the tech community can and must do to secure the private data of the billions of people who rely on the tools and services that we build.

Bezitters van een SXSW Interactive, Gold of Platinum badge kunnen de sessie op locatie bekijken. De overige bezoekers kunnen een livestream volgen via de Texas Tribune. Bovendien zal het ACLU maandagmiddag een opname van het interview op hun website plaatsen.

Snowden zal niet de enige spreker zijn die op de wanted lijst van Amerika staat. Ook Wikileaks oprichter Julian Assange zal via een teleconferentie aanwezig zijn op zaterdagmiddag. Verder biedt het SXSW een groot aanbod van panels en talks over surveillance, de NSA en privacy en een discussie met journalist Glenn Greenwald op zaterdag.

02_Footer-GPS