Een avondje zappen? Even zwaaien naar je router met WiSee!

In de week dat de Myo bijna $15 miljoen aan funding wist binnen te lepelen en we eindelijk een beetje wennen aan de Leap Motion, kondigt de volgende stap voorwaarts zich alweer aan: gesture controle zonder extra hardware dankzij WiSee. Even zwaaien naar je router!

Typisch iets waar je wellicht eens met je vrienden over hebt gefilosofeerd met je vrienden bij een pilsje, maar nooit verder over hebt nagedacht. Dat gevoel bekroop me een beetje toen ik voor het eerst las over WiSee.

Vier onderzoekers aan de universiteit van Washington deden dat wel: hoe kun je bewegingen detecteren door veranderingen in het signaal te analyseren dat je router uitzend voor je WIFI? Een router zendt namelijk een stabiele frequentie van electromagnetische golven uit op de 2.4 of 5 GHz bandbreedte. Bewegingen geven dus een rimpel in dat signaal, zoals bij radar.

WiSee’s technology zou kunnen worden ingebouwd in routers en vervolgens gebruikt kunnen worden om alle “connected” devices te besturen.

Over a 24-hour period, WiSee’s average false positive rate—events that detect a gesture in the absence of the target human—is 2.63 events per hour when using a preamble with two gesture repetitions. This goes down to 0.07 events per hour, when the number of repetitions is increased to four.

De vraag rijst natuurlijk direct hoe dit zou werken met meerdere personen in dezelfde kamer. Volgens de onderzoekers is de techniek op dit moment in 90% van de gevallen in staat om de juiste “bestuurder” te filteren in een kamer met 3 personen. Dat is wat je noemt een behoorlijk begin!

Bekijk de hele onderzoekspaper hier.