Een betere houding met hulp van de LUMOback

“RechtopRechtop zitten!” Misschien ben jij één van die mensen die door zijn moeder gedrild is in rechtop zitten? Dan zit jij wel goed. Voor iedereen die dat stemmetje niet in zijn hoofd heeft: merk je dat je vaak voorovergebogen achter de pc zit of wegzakt in je stoel? Zo’n houding is niet alleen slecht voor je rug, nek en schouders. Je straalt weinig enthousiasme uit en veel energie krijg je er niet van. En daarvoor is de LUMOback ontwikkeld.

De LUMOback kan je helpen een betere houding aan te nemen. Het is een apparaat dat je om je middel draagt. Deze trilt als je in elkaar zakt of krom zit. Je kunt de LUMO dragen tijdens het lopen, zitten, staan en slapen. Met de app op je iPhone worden al je bewegingen bijgehouden en kun je je vooruitgang monitoren. “Je ontwikkelt spier-geheugen”  volgens Monisha Perkash, chief executive van Lumo Bodytech Inc, gevestigd in Palo Alto, Californië.

Iedere keer als je inzakt, word je ‘ wakker getrild’.

Voor de LUMBOback heb je wel een iPhone nodig en het kost $149,- en daar komt ook nog eens iets van $70,- verzendkosten bij. Maar het is het proberen waard als je je energieker wil voelen en rugpijn wil verminderen.