‘Een gepersonaliseerde poetservaring’ met de slimme tandenborstel van Oral-B

Oral-B heeft aangekondigd een slimme tandenborstel op de markt te brengen die jou persoonlijk advies kan geven om bijvoorbeeld je poetstechniek te verbeteren. De tandenborstel is door middel van Bluetooth verbonden met een applicatie op je smartphone. Deze kan, eventueel met behulp van een tandarts, worden ingesteld om bijvoorbeeld meer aandacht te vestigen op bepaalde gebieden in de mond.

 “Dentists always tell us: ‘People do a great job in the week before they come to visit us and in the week after they visit us. But nothing can hide the fact that when we look inside the mouth we can see all the areas they miss’.” (Oral-B)

Een slimme tandenborstel zou daarom een uitkomst zijn. De applicatie geeft het poetsproces real-time weer, vertelt zijn gebruikers wanneer ze moeten wisselen van kant en waarschuwt ze wanneer er te hard wordt gepoetst. ‘Een volledige gepersonaliseerde poetservaring’ aldus Oral-B.

De tandenborstel zal volgende week worden gepresenteerd op het jaarlijkse Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, en zal vanaf juni overal beschikbaar zijn.
Oral-B is overigens niet de eerste die met een slimme tandenborstel op de markt komt. Kort geleden werd al de Kolibree gepresenteerd op CES 2014.