Opvallend: één op de vijf Nederlanders ergert zich aan partner tijdens series kijken

Samen series kijken

Even lekker een serie bingen, doe je dat graag samen, of toch liever alleen? Als dat tweede het geval is, ben je zeker niet de enige. Maar liefst één op de vijf Nederlanders irriteert zich namelijk aan zijn of haar partner tijdens het series kijken. Je hebt misschien met je vriend(in) afgesproken om nu écht samen series te kijken, maar stiekem doe je dit het liefste alleen. Je bent niet de enige: 29 procent van de respondenten geeft aan liever in z’n eentje een serie te kijken.

Dat blijkt uit het onderzoek dat gedaan werd door VPNdiensten.nl. Hiervoor werden 1.078 Nederlanders met een relatie ondervraagd door Panelwizard.

Mannen vs. vrouwen

Ondanks het feit dat zowel mannen als vrouwen zich kunnen ergeren aan hun partner tijdens een avondje Netflixen, blijkt dat vrouwen (34 procent) nog liever een serie alleen kijken dan mannen (24 procent). Ook Abel Baas, van VPNdiensten.nl kan hierover meepraten: “Ik vind het zelf enorm vervelend om gestoord te worden tijdens een ontspannen bankavond.” Dat betekent overigens niet dat hij nooit samen met zijn partner op de bank hangt. “Natuurlijk vind ik het gezellig om samen te Netflixen, maar dan kies ik liever voor een serie die lekker wegkijkt. Zo beperk je ergernissen over en weer.”

Bingewatchen

Naast de ergernissen tijdens het kijken van series, zijn er nog meer frustraties te benoemen rondom samen series kijken. Zo vindt 16 procent van de respondenten dat hun partner te lang of te vaak naar series kijkt. Vooral mannen lijken zich hier vaker aan te storen dan vrouwen: 20 procent tegenover 13 procent van de vrouwen die zich hieraan stoort.

Maar het ergste vinden de respondenten eigenlijk nog het ‘Netflix cheating’. Toch geeft 18 procent aan dat zij weleens ‘gecheat’ hebben door een serie verder te kijken zonder hun partner. Dit gebeurt overigens vooral onder de relatief jonge Netflix-gebruikers tot 30 jaar. Ook Abel Baas heeft zich hier wel eens schuldig aan gemaakt. “Sommige series zijn gewoon erg verslavend. Maar toch vind ik het niet netjes om alleen verder te kijken, want afspraak is afspraak. Maar als je het écht niet kunt laten, moet je wat mij betreft dezelfde aflevering nog een keer met je partner kijken. Zonder te spoilen natuurlijk, want dat is de grootste zonde die je kunt begaan.”

Afbeelding: Pexels