Een overzicht van alle stemmen voor de Baseball Hall Of Fame sinds 1936

Uiteraard blijft Moneyball een makkelijke pop-cultuur-referentie om duidelijk te maken hoe analytisch de honkbalsport in Amerika wordt gespeeld. Maar wie recent het boek “The Signal And The Noise” van Nate Silver heeft gelezen, weet dat de echte liefhebbers al decennia lang op deze manier de sport beleven. De Baseball Writers Association of America is daarin van groot belang en zij maakte recent een uitgebreide data visualisatie.

De BBWAA is al sinds 1936 hét collectief (incluis bijbehorende media als magazines en jaarboeken) dat zich bezighoudt met het verzamelen van en schrijven over de statistiek in de honkbalsport.

In datzelfde jaar organiseerde zij ook voor het eerst de zogenaamde “Hall Of Fame”-verkiezing, waarbij leden van de associatie mochten stemmen op hun favoriete speler voor een plekje in de prestigieuze ere-gallerij.

Genoeg data om een uitgebreide data visualisatie van te maken dus. En dat deed men bij BBWA. Het is voor onbekende van de sport wellicht een bos van cijfers zonder enig overzicht, maar wil je echt diep in de data duiken, is de sectie met voorbeelden een aardig beginnetje om je duidelijk te maken hoe uitvoerig de dataset is!

baseball_hof_dataviz

(foto via Bleacher Report)