‘Onwaarschijnlijk dat eerste auto Faraday Future in 2017 op de markt komt’

Het is onwaarschijnlijk dat de eerste auto van Faraday Future al in 2017 te koop zal zijn. Dat schrijft The Financial Times. De CEO van het Chinese LeEco, de grootste financier van Faraday, heeft de afgelopen tijd veel geld gespendeerd in het momentum om snel uit te breiden op verschillende markten. Desondanks zou de industrie van elektrische auto’s voor LeEco belangrijk blijven.

Een tegenvaller voor Faraday is dat de bouw van de fabriek in Nevada vertraging oploopt. De bouw daarvan gaat gepaard met een aantrekkelijke belastingdeal met de staat. Maar de Financial Times schrijft dat het bedrijf nog tientallen miljoenen dollars verschuldigd is aan de aannemer Aecom. De bouw van de fabriek wordt naar zeggen van Aecom pas in 2017 hervat. Of Faraday Future alle rekeningen betaald heeft, is niet bekend.

Faraday Future liet zijn eerste conceptauto dit jaar zien op de CES in Las Vegas. Op de aankomende editie van de technologiebeurs zou de fabrikant zijn eerste elektrische auto die klaar is voor de markt presenteren. Faraday Future zou zijn eerste auto in 2017 op de markt willen brengen.

Maar zelfs als het bedrijf op de CES 2017 een werkend prototype laat zien zou levering van de auto in 2017 onmogelijk zijn, zegt een voormalige medewerker van de autofabrikant in The Financial Times. Het bedrijf is momenteel nog bezig met de ontwerpen van zijn eerste auto, maar heeft geen eigen fabriek om de auto te fabriceren.