Eerste Bright Night leuk nieuw event

Afgelopen vrijdagavond werd in Pakhuis de Zwijger de eerste Bright Night georganiseerd door magazine Bright. De avond is een bedenksel van hoofdredacteur Erwin van der Zande die net als op het 2 jaar geleden georganiseerde Bright Live het publiek een real-life mix van de bladformule wilde voorschotelen: Gadgets, innovative lifestyle, kunst en media.

Dat resulteerde in een leuke line-up van presentaties van o.a. kunstacademie studente Liesbet Bussche die vertelde over haar afstudeerproject Urban Jewellery maar ook van schrijver / activist Joop Hazenberg die met zijn boek Change de netwerkgeneratie 20- en 30ers van nu wil oproepen een nieuwe visie op de toekomst te ontwikkelen en deze tot stand te brengen.

3912869802_d466c1d7cc_b

Onze eigen DutchCowgirl Claire Boonstra presenteerde het succesverhaal van AR browser LayarProoff ontwerper Jurgen Bey toonde hun nieuwste collectie zitmeubelen die meer privacy moeten bieden in een tijdperk van information-overload en Bright presentator David Lemereis verzorgde een live uitpakparty waarin hij onder meer de nieuwste ebook-reader van Sony, camera met projector van Nikon en de nieuwste iPod nano liet zien.

Na een korte pauze werd vervolgens als sneak preview de film Moon getoond van regisseur Sam Rockwell, een spannend sci-fi verhaal over een onderhoudsman op de maan (zie trailer hieronder).

Al met al een uiterst vermakelijke vrijdagavondinvulling dus. Alle sprekers en gadgets die werden besproken tijdens de Bright Night zijn nu terug te vinden in het nieuwe nummer van Bright. Vrijdag 6 november vind de volgende Bright Night plaats, de toegang zal dan opnieuw gratis zijn.

3912874828_f5eafc2b6c_b
3912872766_62a697de61_b