Eerste chips voor Apple HomeKit verscheept naar producenten

De eerste chips voor Apple HomeKit zijn verscheept naar producten. Dat betekent dat de eerste apparaten die bestuurd kunnen worden via Apple’s Smart Home platform binnenkort op de markt zullen verschijnen.

Leveranciers als Broadcom en Texas Instruments hebben tegenover Forbes bevestigd dat zij de eerste chips met HomeKit-ondersteuning hebben ontvangen. Hoewel HomeKit al in juni, tijdens de introductie van iOS 8, werd gepresenteerd, ontbrak het platform nog in de eerste versies van het mobiele besturingssysteem.

Het HomeKit platform maakt het mogelijk om slimme apparatuur in huis, zoals lampen, thermostaten of witgoed, te bedienen vanaf een iPhone of iPad. Dit kan dan vanuit de centrale omgeving van HomeKit, in plaats van diverse losse apps.

Om met HomeKit samen te kunnen werken, moeten fabrikanten echter wel een specifieke chip in hun apparaten verwerken. De HomeKit-chip maakt het mogelijk om te communiceren met smartphone of tablet via Bluetooth en Wifi.

Naast Broadcom en Texas Instruments zullen onder andere ook Philips en Honeywell gaan samenwerken met Apple’s nieuwe Smart Home platform. Energieleverancier Oxxio nam begin september ook alvast een schot voor de boeg met Apple’s nieuwe platform.