Eerste commerciële jetpacks volgend jaar te koop voor 150.000 dollar

Eindelijk is het zover, want we kunnen straks allemaal een heuse jetpack aanschaffen. Ten minste, als je er 150.000 dollar voor over hebt. Het bedrijf Martin Aircraft heeft namelijk bekend gemaakt dat volgend jaar de eerste lading commerciële jetpacks op de markt komt.

Martin Aircraft heeft de afgelopen 35 jaar enorm gesleuteld aan het vliegende apparaat. De jetpack uit een benzinemotor van 200PK en haalt een topsnelheid van zo’n zeventig kilometer per uur. Het apparaat houdt het een half uur vol in de lucht en kan tot 120 kilo dragen. Als je hoogtevrees hebt is het misschien niet zo’n goed idee om er eentje aan te schaffen, aangezien de jetpacks een kilometer de lucht in kunnen.

Het bedrijf uit Nieuw-Zeeland liet tijdens een vliegshow in Parijs het laatste prototype van het apparaat zien. Bezoekers konden het apparaat uitproberen in de vorm van een simulator en gebruikten daarbij een Oculus Rift, zodat ze echt konden ervaren hoe het zou zijn om in de lucht rond te vliegen. Volgens Peter Coker, directeur van Martin Aircraft, biedt het apparaat vooral uitkomst voor hulpverleners. Zij zouden in de toekomst veel sneller ter plaatse kunnen zijn.