Eerste foto’s Sonos Playbase uitgelekt: Een soundbar voor onder je tv

Sonos Playbase

Naar alle waarschijnlijkheid is Sonos van plan om een nieuw home-entertainment-speakersysteem op de markt te brengen. Op B&H Listing en documenten van de FCC is namelijk informatie uitgelekt over de set. Via Twitter zijn bovendien foto’s naar buiten gekomen. De set zou Playbase gaan heten en in de VS 699 dollar gaan kosten (waarschijnlijk wordt de Nederlandse prijs rond de 700 euro).

Playbase zou een platte soundbar zijn die onder je televise geplaatst moet worden. Daarmee is de speaker anders dan de Sonos Playbar, die je er juist voor legt. Door de soundbar onder de televisie te leggen, ligt het apparaat uit het zicht en wordt je televisie iets verhoogd.

Aansluitingen

De soundbar heeft waarschijnlijk een optische audio-aansluiting en een ethernetpoort, maar geen HDMI-aansluiting. Je kunt de speaker uiteraard draadloos koppelen met andere Sonos-speakers en vanaf later dit jaar te besturen met Amazon Alexa.

Sonos heeft de komst van de Playbase niet bevestigd en alle verwijzingen er naar zijn verwijderd. Moeten we de geruchten echter geloven, dan zou de speaker in maart op de markt komen.