Eerste Oculus Rifts na vier jaar naar eerste kopers verzonden

Virtual Reality

Het is een mijlpaal in virtual reality-land. Nadat de Oculus Rift vier jaar in ontwikkeling is geweest, heeft de maker zijn eerste consumentenversie verstuurd naar een klant. Dit maakte de CEO van Oculus bekend op Twitter. Daarmee is de levering van premium VR-brillen dan toch eindelijk begonnen.

De Oculus Rift en rivalen PlayStation VR en HTC Vive waren eerder dit jaar al te bestellen, maar werden op een veel later moment pas uitgeleverd. Dat moment is nu eindelijk gekomen voor de Rift. Een bijzondere stap, aangezien de Oculus Rift de eerste VR-bril in zijn soort was. Het Kickstarter-project voor de Rift bracht de VR-markt op gang, waardoor HTC en Sony ook naar VR gingen kijken. Oculus is zelfs indirect verantwoordelijk voor de vele, goedkope VR-brilletjes voor smartphones.

De eerste Rifts zullen op maandag 28 maart worden geleverd. Wanneer Nederlandse kopers aan de beurt is nog onduidelijk – maandag is onwaarschijnlijk, aangezien het hier dan tweede paasdag is.

We zullen in de komende week waarschijnlijk de eerste gebruikerservaringen van Oculus Rift zien binnenstromen. Dan zal duidelijk worden hoe de VR-bril precies is als je hem urenlang achter elkaar draagt. Eerste impressies van journalisten waren tot nu toe op basis van korte demo’s.