Eerste ronde smartwatch van Samsung heet Gear A

Met de introductie van de Apple Watch voor de deur, is het de vraag wanneer Samsung zijn nieuwe smartwatch zal onthullen. Het bedrijf werkt, onder de codenaam Orbis, al enige tijd aan een nieuwe smartwatch en volgens Sammobile zijn er nieuwe details uitgelekt.

De eerste ronde smartwatch van Samsung zal zeer waarschijnlijk onder de naam Gear A op de markt verschijnen, waarmee het de opvolger zal worden van de eerder uitgebrachte Gear S. Volgens het medium werkt het bedrijf aan twee varianten van de Gear A.

Gebruikers zullen kunnen kiezen tussen een Gear A met Bluetooth-ondersteuning of een Gear A met een 3G-verbinding. De 3G-variant zal daarnaast ook telefonische mogelijkheden bieden, waardoor gebruikers uitgaande en inkomende oproepen via hun smartwatch kunnen beantwoorden.

samsung patent

Gezien het feit dat de Gear S met 3G-ondersteuning fors duurder is dan Gear 2, ligt het in de lijn der verwachting dat ook de 3G-variant van de Gear A een stuk duurder zal zijn. Daarnaast zal de smartwatch zeer waarschijnlijk beschikken over WiFi-ondersteuning en dezelfde processor die Samsung gebruikt voor de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge. Het bedrijf lijkt de krachtige processor in te willen zetten om de batterijduur van de smartwatch op te krikken, aangezien dit een zorgenkindje is van de meeste smartwatch-fabrikanten.

Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer Samsung de nieuwe smartwatch zal aankondigen, maar de verwachting is dat de Gear A eind 2015 op de markt zal verschijnen.