Eerste teaser van Lord of the Rings-serie: The Rings of Power

The Rings of Power

Lord of the Rings-fans kunnen hun geluk niet op: eindelijk komt er weer iets nieuws rondom ‘Middle Earth’. De langverwachte prequelserie van Lord of the Rings krijgt de titel The Rings of Power. Deze serie vertelt de voorgeschiedenis van de verhalen uit de boeken The Hobbit en natuurlijk Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien.

De serie krijgt meerdere seizoen en gaat op 2 september in première op Amazon Prime.

Het smeden van de ringen

In deze serie komen er erachter hoe de ringen zijn ontstaan. Alle belangrijke verhalen van de Tweede Era van Midden-aarde komt hierin samen. “Van het smeden van de ringen, de opkomst van Sauron, het epische verhaal van Númenor en het Laatste Bondgenootschap van elfen en mensen”, vertellen producenten J.D. Payne en Patrick McKay.

In de voorgaande verhalen draaide het verhaal steeds maar om één ring. Maar voordat er nog maar een ring over was, waren er veel meer. “We zijn verheugd om deze kant van het verhaal te vertellen”, aldus de producenten.

Cast

De cast van deze nieuwe serie bestaat uit een groep lokale acteurs uit Nieuw-Zeeland. De rest komt uit Australië, Sri Lanka, Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Onder andere de bekende gezichten Lenny Henry (Britse komiek) en Peter Mullan (bekend van Ozark en Westworld) zien we terug in de serie.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier alvast de eerste teaser van The Rings of Power:

Beeld: YouTube/Prime Video