Eerste vier apps voor Apple CareKit beschikbaar

De eerste vier apps voor Apple’s medische platform CareKit zijn vanaf vandaag beschikbaar. Met dat platform kunnen externe ontwikkelaars makkelijker epische voor zorgtoepassingen bouwen die data uitwisselen. De eerste vier apps zijn updates van al bestaanden apps en zijn te downloaden in de App Store.

De app OneDrop is bedoeld om diabetespatiënten te ondersteunen. De app Start is gericht op mensen met een depressie en de apps Glow Baby en Glow Nurture zijn gericht op zwangerschap.

Apple presenteerde CareKit vorige maand als project dat is voortgekomen uit ResearchKit. Vanaf vandaag kunnen app-ontwikkelaars ook verschillende functionaliteit van CareKit in hun eigen app inbouwen. De bedoeling is dat het voor patiënten makkelijker wordt om gezondheidsdata bij te houden en deze eventuele te delen met een zorgverlener.

Apple verzekert zijn gebruikers dat al die data goed versleuteld is. Of CareKit een succes wordt, hangt voornamelijk af hoe doktors in de Verenigde Staten de data beoordelen en meewegen in hun oordelen. Die stap komt bovenop de vraag of patiënten het überhaupt zien zitten om hun medische data op hun telefoon op te slaan.