Eindelijk: de eerste teaser van Game of Thrones-spinoff House of the Dragon is er

house of the dragon

Geloof het of niet, maar al in 2018 werd duidelijk dat er spin-offs zouden komen van Game of Thrones. Volgend jaar is het eindelijk zo ver: dan verschijnt House of the Dragon, over de Targaryens. Afgelopen week verscheen de allereerste teaser van de serie.

House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin. Zowel de serie als het boek gaan over de Targaryens, de familie van Dany in Game of Thrones. De serie speelt zich echter 200 jaar voor Game of Thrones af en vertelt ons over de burgeroorlog die later de ‘Dance of the Dragons’ genoemd werd.

In deze tijd werd Westeros geleid door de Targaryen-familie en hun draken. De familie is oppermachtig en alles lijkt goed te gaan. Maar van binnenuit worden allerlei politieke spelletjes gespeeld, die uiteindelijk dus tot een burgeroorlog leiden. In deze eerste teaser horen we de stem van prins Daemon Targaryen, gespeeld door Matt Smith (The Crown, Doctor Who), die zegt: “Dromen hebben ons geen koningen gemaakt – dat waren de draken.”

Lente 2022

De serie is al volop in de maak en wordt vooral in Groot-Brittanië opgenomen. Als fans moeten we nog even geduld hebben: de serie verschijnt ergens in 2022 op HBO Max. De kans is bovendien groot dat we in Nederland nóg langer moeten wachten tot we de serie kunnen zien. Vorige week werd namelijk bekend dat HBO Max in 2022 naar Nederland komt. Maar wanneer precies in 2022, dat weten we nog niet. Mogelijk is dit dus pas nadat House of the Dragon verschenen is.

Beeld: HBO