Eindelijk: Facebook test 4K-video’s

Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen: Facebook is begonnen met het testen van 4K-video’s. Dat meldt TechCrunch. Een aantal pagina’s en persoonlijke profielen kunnen vanaf nu 4K-video’s uploaden naar het sociale medium, maar ze ook bekijken.

De upgrade is vooral belangrijk voor Facebook Watch, waar originele video’s staan. Een goede kwaliteit is immers belangrijk, zeker als je bijvoorbeeld naar wetenschappelijke video’s kijkt of content over mode zoekt.

Concurrentie

De test komt vrij laat als we naar de concurrentie kijken. YouTube begon in 2010 namelijk al met het testen van 4K-video’s.  In 2014 werd deze functie al breder uitgerold en sinds 2016 kun je zelfs in 4K livestreamen.

Facebook kwam echter pas in juli dit jaar met 4K-ondersteuning voor Live 360-video’s. De standaard video’s bleven echter hangen op 720p. Voor veel video’s is dat prima, zeker als je de beelden met je telefoon maakt. Maar nu het platform ook game-streamers en Hollywood-producenten aantrekt, moet die resolutie toch echt omhoog.

Zoals gezegd gaat het nog om een test. De kans is dus groot dat je nog geen gebruik kunt maken van de 4K-ondersteuning. Is dit wel het geval, dan kun je op het tandwielicoontje klikken bij een video en op 2160p (oftewel 4K) klikken.